0

В ицепрезидентът на „Фондация Барса“ Алфонс Годал, заклет каталунски националист, оплю злобно в Тwitter Рафаел Надал след историческата му победа на Australian Open в неделя. Той се поддаде на омразата си към „вражеската държава“ - Испания.

„Рафаел Навидад (Рождение Христово - дума, която означава Надал на каталунски) ме мъчи още от първия ден. Слагам го в същия кюп като „Ла Роха“ (испанския национален отбор), Реал Мадрид, Фернандо Алонсо и всичко, което представлява вражеската държава“, написа той по повод победата на родения в Майорка тенисист, който е и страстен почитател на „кралския клуб“.

Освен бурното възмущение на обикновените испанци, неговият туит нанесе и моментални финансови вреди на и без това потъналия в 3,5 милиарда евро дългове клуб. Застрахователят Mapfre, един от спонсорите на Надал, обяви, че спира финансирането на „Фондация Барса“.

Така, след като свърши тази „добра работа“ за любимата си Барселона, Годал оповести, че напуска своя пост на втори заместник.

„Туитът с моето мнение за известна личност и неговия профил може да навреди на „Фондация Барса“ поради натиск от някои компании и медии. Не искам да струвам на ФК Барселона нито стотинка или да се откажа от свободата на изразяване. Следователно аз подавам оставка“, написа Годал в профила си в Twitter.

Годал бе в управата при първия мандат на президента на Барселона Жоан Лапорта.