0

В иктория Томова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на трева WТА 500 в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд от 802 237 евро. Първата ракета на България загуби с 0:6, 6:7(6) от Дона Векич след час и 41 минути.

Томова игра втори полуфинал през сезона след достигането си до най-добрите четири в Рабат през май.  

Хърватката спечели осем поредни гейма в мача и поведе със сет и 2:0 във втората част. След това 29-годишната софиянка, която премина през квалификациите, намали пасива си на 1:2, но намиращата се на 49-то място в световната ранглиста Векич си върна аванса от два гейма. Томова пропусна две точки за пробив при изоставане от 2:3, но направи обрат до 5:4. Последва равностойна игра, която доведе до тайбрек. В него националката на

България имаше преднина от 4:2, но допусна обрат до 6:8, губейки мача. 

От понеделник Виктория Томова ще влезе в топ 50 на световната ранглиста. Българската тенисистка участва в първи полуфинал на тревна настилка в кариерата си и дебютен в състезание от сериите WТА 500. 

На финала Дона Векич ще се изправи срещу Диана Шнайдер. 20-годишната рускиня победи със 7:5, 2:6, 6:3 поставената под номер 3 в схемата американка Ема Наваро.

Шнайдер ще играе на втори финал в турнир на WТА през сезона и на общо трети в своята кариера. Руската тенисистка е с един трофей от женската тенис асоциация до момента, пише БТА.