0

И нтернет сайт, който се отваря само през мобилен телефон, използва за измама името и логото на Българската телеграфна агенция (БТА) и на известни личности, като публикува фалшиви интервюта.

Публикуваните фалшиви интервюта, които правят реклама на лекарство, са със Стефка Костадинова – олимпийски шампион в скока на височина и настоящ председател на Българския олимпийски комитет и с проф. Никола Владов - началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска академия (ВМА), който е представен с друга длъжност в несъществуващото интервю. 

Стефка Костадинова също се разграничи от подобни публикации. „Не съм чувала, камо ли използвала подобни препарати в живота си. Не бих ги препоръчала дори на най-близките си. 

Приписват ми думи, с които отричам ролята на аптеките и докторите, което е пълна лъжа. Всичко е един огромен фалш, призовавам хората да не вярват на подобни измислени публикации, още повече, че някои от тях може да рекламират опасни и вредни за здравето продукти,“ заяви Стефка Костадинова.

Като „поканен кореспондент на БТА“ се посочват фалшиви име и снимка, каквото е и цялото съдържание на сайта.

БТА, която е държавна агенция, не участва в рекламни кампании и предупреждава, че подобни публикации са измама.