0

В одачите в схемата Симон-Антони Иванов (ТК Черно море Елит, Варна) и Джулия Терзийска (ТК Дема, София) се класираха за четвъртфиналите на сингъл на Държавното лично първенство по тенис в зала за мъже и жени с общ награден фонд 6 хиляди лева. Надпреварата се провежда на кортовете в залата на Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Симон-Антони Иванов победи квалификанта Ангел Владов (ТК Черно море Елит) с 1:6. 6:2, 6:2 и в спор за място на полуфиналите ще играе срещу Ивайло Дечев (ТК Про спорт, София), който елиминира седмия поставен Михаил Иванов (ТК НСА)  със 7:6(4), 6:4.

Напред в турнира продължава и номер 2 Пламен Милушев (НСА) след успех над Борислав Кирилов (ТК Вектор Тенис Спорт) с 6:2, 6:0.

При жените Джулия Терзийска разгроми квалификантката Александра Момчилова (ТК Каратанчева) с 6:0, 6:0 и на четвъртфиналите ще играе срещу Моника Господинова (Левски).

Втората поставена Каталина Петрова (НСА) се наложи убедително над Габриела Стоянова (Дема) с 6:0, 6:1.

Четвъртфиналите на шампионата са утре, а финалите са насрочени за неделя. Шампионите при мъжете и при жените ще получат по 950 лева от наградния фонд.