0

В оенно положение в Австралия! След обявяването на решението на съда за отмяна анулирането на визата на най-добрия тенисист в света Новак Джокович, който пет дни по-рано беше задържан от граничните власти на летището в Мелбърн. Заседанието се състоя онлайн, а сърбинът научи решението по жалбата си в кантората на своите адвокати. Както е известно, по-рано бе съобщено, че Ноле е арестуван, което подлуди всички негови поддръжници.
Пред сградата се бяха събрали стотици поддръжници на Джокера, които отказаха да се разпръснат заради новината, че полицаите ще арестуват отново Джокович и ще го депортират. В един момент напрежението ескалира, което накара полицаите да използват сълзотворен спрей срещу хората, които крещяха „Освободете Новак!”.

След това черно лъскаво Ауди напусна офиса на адвокатите, като се предполагаше, че Новак е бил в автомобила. Той спечели делото срещу държавата, но все още участието му на Australian Open е под въпрос. Причината за това е, че министърът по емиграцията Алекс Хоук има правомощието еднолично да анулира отново визата на Джокович. Първоначално се спекулираше, че той има четири часа срок, за да обяви решението си, т.е. до обяд централноевропейско време, но местните медии вече твърдят, че това може да се случи утре сутринта местно време. Това накара поддръжниците на Джокович да продължат своя протест.


Очаква се в 15:00 часа българско време Новак Джокович да даде пресконференция и да разкрие своята гледна точка за огромните скандали, които тресат света на тениса в последните дни.

Ето и живото предаване на пресконферанцията: