1

В ратарят на Шахтьор Донецк Володимир Сехеда сложи край на кариерата си още на 18-годишна възраст, за да влезе в армията на Украйна и да се включи във войната срещу Русия.

GLOVES OUT. GUN IN : Shaktar U19 goalkeeper temporarily quits football to join Ukraine army as he bids to defend his country https://t.co/A1B5Blww6k

„Мислих и разсъждавах дълго време и реших да се върна (в Украйна). Не мога да продължа в тази ситуация, когато страната ми има нужда от мен. Никога не съм мислил да ставам войник, но моята родина има нужда от мен. Да играя футбол е детската ми мечта и няма да се откажа от нея. След победата (във войната срещу Русия), бих искал да се върна към футбола", каза вратарят пред украинското издание Terrikon.

Сехеда е роден и израснал в Луганск, където бяга в началото на военния конфликт в Донбас и Крим през 2014 г. Той се установява в град Суми, в североизточна Украйна, където е открит от Днипро, като след това се премества в академията на Шахтьор Донецк. С избухването на войната отборът до 19 години на Шахтьор е преместен в Хърватия.

В момента Сехеда преминава военно обучение, за да бъде годен да влезе в украинската армия.