0

Г ерманският пилот Себастиан Фетел не е възстановен след инфекция с COVID-19 и няма да участва в състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Саудитска Арабия в Джеда през уикенда, съобщиха от отбора му "Астън Мартин".

Четирикратният световен шампион ще бъде заменен от сънародника си Нико Хюлкенберг.

Заради положителния тест за коронавирус Фетел пропусна и първия старт от сезона през миналата седмица за Гран при на Бахрейн, в който участващият на неговото място Хюлкенберг финишира 17-и.

В същото време завърналият се във Формула 1 Кевин Магнусен призна, че мечтае за "щастлив" подиум, след като американският му отбор "Хаас" стигна до най-високо си класиране през миналата седмица на състезанието в Бахрейн.

Датчанинът, който се състезаваше с отбора от 2017-а до края на 2020 година, беше поканен като смяна в последната минута на мястото на отстранения руснак Никита Мазепин и записа пето място в първото си състезание. Резултатът даде на тима, който завърши през 2021-ва в дъното на класирането, без да запише точка, най-високия резултат от Гран при на Австрия през 2018-а. Сега "Хаас" е на трето място във временното класиране, само след "Ферари" и "Мерцедес".

"Не ни виждам да се борим за подиума скоро, но мога да очаквам да потвърдим позицията си от Бахрейн - да сме сред водещите отбори в средата на класирането", каза Магнусен пред репортерите преди Гран при на Саудитска Арабия.

"Ако сме на място, ще бъдем сред първите, които могат да се качат на подиума с щастлив ден, когато много хора имат проблеми", смята пилотът. "Мечтая за това".

"В първото ми състезание бях на подиума, като след това съжалявах, че не съм спечелил. Няма да допусна отново тази грешка. Ще се подготвям за всяко състезание и ще опитвам да бъде по-добър във всяко следващо", каза още Кевин Магнусен.