0

Н овак Джокович не се радва на добър старт на новата 2022 година, след като първо бе депортиран от Австралия преди началото на Откритото първенство по тенис на страната, бе изхвърлен от турнира в Дубай още на 1/4-финала от №123 в света квалификанта Иржи Весели, и вече падна от върха на световната ранглиста, изместен от Даниил Медведев. На всичко отгоре заради шумния скандал в Австралия и анти-ваксърските възгледи на сърбина, един от големите му спонсори - "Пежо", реши да разтрогне договора си с Ноле.

На първо време го отнася словашкият му треньор Мариан Вайда, с когото Джокович се е разделил. Двамата работят заедно от "Ролан Гарос" през 2006 година.

Вайда не е пътувал с Джокович за турнира в Дубай с обяснението, че иска да посвети повече време на семейството си. Словакът има основна роля в развитието на сръбския тенисист, както и в стигането му до световния връх.

Останалата част от екипа на Новак Джокович обаче остава непроменена, като все по-голяма тежест ще има шампионът от Уимбълдън през 2001 година хърватинът Горан Иванишевич.