0

Н овак Джокович помете на осминафинала на турнира в Дубай с 6:2, 6:3 Талон Грийкспор (Нидерландия) и показа най-добрата си форма. Сърбинът е печелил турнира с награден фонд  2 855 495 щатски долара пет пъти до момента. Победителят прибира чек за 533 990 долара и прибавя 500 точки към актива си в класацията. Класирането на четвъртфинала носи 78 235 в зелено и 90 точки.

Ден след като трябваше да играе три сета срещу чешкия квалификант Томаш Махач, Джокович помете  шокирания Грийкспор, пробивайки го два пъти в първия сет.

Срещата беше прекъсната няколко пъти заради лек дъжд. „Беше страхотна вечер за мен. Вчера наистина трябваше да работя здраво, за да спечеля победа“, започна Джокович, който на 1/4-финала чака победителя от мача Котов - Хуркач.

„Но днес още от самото начало започнах с остра и агресивна игра. Играх тенис на друго ниво. Доволен съм като цяло, доволен съм от начина, по който се чувствам на корта“, заяви още сърбинът.

В друга среща от късната сесия от втория кръг Борна Чорич (Хърватия) се наложи над австралиеца Танаси Кокинакис с 6:7 (4), 6:3, 7:5. 

Чорич очаква победителя от срещата между Даниил Медведев (Русия) и Александър Бублик (Казахстан) за свой следващ противник.

Германецът Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов също са напред на четвъртфиналите на турнира в Дубай с награден фонд от 2 855 495 щатски долара.

Олимпийският шампион Зверев, който е поставен под номер 7 в схемата, надделя със 7:5, 6:4 над австралиеца Кристофър О'Конъл за точно 80 минути игра. Той наниза 11 аса в мача и не допусна нито един пробив, като освен това направи и 30 печеливши удара срещу само 10 непредизвикани грешки.

За място на полуфиналите Зверев ще играе с Лоренцо Сонего. Италианецът поднесе една от изненадите на деня и отстрани четвъртия в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада след 7:6(4), 6:4. 

Малко чудо сътвори поставеният под номер 2 Андрей Рубльов. Руснакът спаси пет последователни мачбола във втория сет на двубоя с испанеца Алехандро Давидович Фокина и в крайна сметка го спечели след 1:6, 7:6(6), 7:6(3).

Рубльов губеше с 1:6 точки в тайбрека на втория сет, но по някакъв начин успя да запише седем поредни разигравания на сметката си и да изравни сетовете.

В третия руснакът и испанецът отново стигнаха до тайбрек. Този път с 6:1 точки поведе Рубльов, който обаче не допусна обрат.

На четвъртфиналите водачът в долната на половина на схемата ще срещне Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия, който спечели с 3:6, 6:3, 6:3 срещу шведа Микаел Имер.