0

И при младежите, и при девойките до 19 г. България не успя да премине по-напред от 1/4-финалите на световните първенства по волейбол – съответно в Аржентина и Хърватия. 

Националният отбор на България по волейбол за младежи до 19 години загуби от САЩ с 0:3 гейма на четвъртфиналите на световното първенство в Аржентина.
Воденият от селекционера Мирослав Живков отбор отстъпи в отделните геймове с 21:25, 21:25, 26:28 и ще играе за разпределение на местата от 5-о до 8-о.


Двата отбора започнаха мача по-малко от денонощие след победите над Бразилия и Пуерто Рико, но българите изиграха пет гейма срещу Бразилия, докато американците само три срещу пуерториканците, като логично умората личеше в играта на българския отбор. 

Най-резултатен за България бе Кристиян Титрийски с 19 точки, Костадин Козелов добави 13.

Волейболистките ни до 19 г. пък паднаха с 1:3 от туркините на полуфинала на световното в Хърватия  (22:25, 25:27, 25:22, 7:25).

Двубоят в хърватския град Осиек беше равностоен с изключение на последния гейм, но съперникът използва по-добре ключовите моменти особено в първите два. 

България ще играе за разпределението на местата между 5-о и 8-о място, като съперникът ще е ясен след изиграването на всички четвъртфинали.