0

Г ригор Димитров отпадна от Откритото първенство по тенис на Франция. На четвъртфиналите поставеният под номер 10 българин загуби с 2:6, 4:6, 6:7(3) от един от фаворитите за титлата Яник Синер след силно представяне в края на двубоя.

Григор, който записа рекордно класиране с достигането си до четвъртфиналите на "Ролан Гарос", загуби за четвърти път в общо пет мача от Синер.

В първото си участие на полуфиналите в Париж италианецът пък ще се изправи срещу третия в схемата Карлос Алкарас от Испания или деветия поставен Стефанос Циципас от Гърция. През следващата седмица италианецът за първи път в кариерата си ще оглави световната ранглиста.

Това стана възможно още преди да е достигнал до финала в Париж, каквито бяха сметките, тъй като Новак Джокович няма да защитава титлата си.

Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем  официално потвърди, че се отказва от по-нататъшно участие заради травма. След снощния си мач Ноле е направил ядрено-магнитен резонанс, който е установил скъсан медиален минискус на дясното коляно.