0

П ървата ракета на България при жените Виктория Томова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

29-годишната Томова загуби от китайката Синю Ван с 5:7, 7:5, 1:6 след 2.19 часа игра.

Двубоят беше прекъснат заради дъжд за първи път в началото на втория сет при 7:5, 1:0 и пробив преднина за 37-ата в света азиатка, която в последствие при доиграването продължи серията си на пет поредни гейма и дръпна с 2:0.

Софиянката, 75-а в класацията на WУТА, спаси мачбол при 4:5 и сервис на съперничката и успя да върне брейка, за да изравни за 5:5, а след това реализира и пълен обрат с четвъртия си последователен гейм.

22-годишната Ван, обаче, не се разколеба и поведе с 4:0 в началото на третия сет, а при 5:1 гейма и 40:40 точки двубоят беше прекъснат за втори път заради дъжд при сервис на българката. В доиграването китайката взе две поредни разигравания, а с това и мача.

Томова, която в понеделник постигна дебютната си победа в основна схема на "Ролан Гарос", заработи 110 хиляди евро от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста, но не успя да достигне първо класиране за трети кръг в турнир от Големия шлем.