0

Л ифтовете на Витоша ще работят без прекъсване до 10 април, както и от 15 до 17 април включително, а нощно каране ще има последно на 7 и 8 април, обявиха от Витоша ски в плановете си за края на настоящия сезон.

Условията за зимни спортове в планината са добри, въпреки топлото време и силните ветрове в края на миналата седмица, като дори през последните 24 часа в планината натрупа 10 и 15 сантиметра нова снежна покривка.

От началото на тази седмица до 8 април включително всички деца до 12 години получават към билета си за Кабинковия лифт Симеоново - Алеко безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна или "Първи стъпки в ските" с включена екипировка. При желание децата да продължат обучението, родителите ще имат възможност да им закупят допълнителен урок в рамките на един час на промоционална цена от 30 лева.

Много интересни събития предстоят до края на сезона на Витоша, като началото е този петък с първата по рода си "Ретро Олимпиада" по време на финалното нощното каране. Събитието е свободно и всеки, който иска може да се включи в него, като е необходимо да се запише предварително онлайн.

Идеята на "РетрОлимпик" е участниците да се представят със стари екипи, техника и стил на каране по три специално обособени трасета - слалом, бабуни и свободен стил, като ще бъдат оценявани от специално жури. Пистата ще бъде отворена за всички желаещи, които карайки, ще станат свидетели на уникалното шоу.

На 9 април (събота) предстои фрийрайд ски и сноуборд състезанието за малки и големи - Витоша X Lines, в което ще се включат някой от най-добрите български фрийрайд скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи, които тепърва навлизат в този интересен екстремен спорт. Официален медиен партньор на събитието е световно известния спортен канал "Extreme Channel", който ще излъчи многократно специален репортаж от в над 40 държави по цял свят.

През последния уикенд за сезона на 16 и 17 април предстоят oще две много интересни събития - в съботния ден Витоша за първи път ще бъде домакин на атрактивното събитие "Stavri Invitational" с каране на ски и сноуборд през голям воден басейн, а в неделя ще има отворена сесия във Витоша сноупарк на Меча поляна с много музика, забавления и награди за най-изявените скиори и сноубордисти