0

Б еше ден да изпробваме асфалта, така опита да успокои многобройните си почитатели двукратният победител в Тур дьо Франс Алберто Контадор след публикуването на кървави кадри от негово падане в Пекин.

Испанецът, който се оттегли от професионалното колоездене, участва в състезанието Desafío China de La Vuelta в Пекин. 

При скорост над 50 км/ч на колоната Контадор падна тежко, а кадрите с окървавеното му лице с порязвания на веждата, устната и скулите, хвърлиха в потрес социалните медии.

Именно за да успокои феновете си испанецът по-късно потвърди, че е в добро състояние въпреки изображенията. Вече с почистенно лице, със следи от порязванията и бушонирано ляво око, Алберто увери, че всичко е ОК.

„Днес беше време да тестваме асфалта“, каза Контадор във видео. "Това са жестоки кадри, но след като вече се появяват в мрежите, исках да предам спокойствие. Имаше много кръв, защото и порязванията на веждата, на скулите, бяха впечатляващи, но нищо особено важно." 

Мадридчанинът, който е вече важна част от тв екипа на "Евроспорт" в отразяването на големите обиколки, потвърди, че се завръща, както е планирано, в Испания този понеделник.

Тази седмица в Обиколката на Швейцария след ужасяващо падане при спускане със скорости от 100 км/ч в болницата почина швейцарският колоездач Джино Медер.