0

Б роени дни преди 10 февруари, когато щеше да навърши 67 години, е починал след продължително боледуване някогашният прославен полузащитник на старозагорския ПФК „Берое“, в периода 1975-1985-а, Георги Стоянов – Бръснаря, съобщиха негови близки.

Броени дни преди 10 февруари, когато щеше да навърши 67 години, е починал след продължително боледуване някогашният прославен полузащитник на старозагорския ПФК „Берое“, в периода 1975-1985-а, Георги Стоянов – Бръснаря, съобщиха негови близки.

Феновете помнят знаменателния мач за осмина финала на КНК от 24 октомври 1978-а, когато един срещу друг застават на стадион „Локомотив“ в Града на липите „Берое“ и единайсеторката на италианския „Ювентус“.

Към края на второто полувреме, след грешка на защитата на гостите, Петко Петков е съборен в наказателното поле и реферът от Австрия Ешвайлер свири дузпа. Зад топката застава Стоянов и реализира гол във вратата на прославения Дино Дзоф. Срещата завърша с победа на беройци. След години полузащитникът, който има 320 мача с фланелката на тима и 64 точни попадения, ще си спомни за случая с думите: “На място се разбрахме, че аз ще изпълнявам наказателния удар". "Странно, срещу мен бе Дино Дзоф, един от най-големите вратари на века, но аз бях уверен, че ще му вкарам гол". Стадионът, където е имало близо 35 000 фенове на домакините , изригва, когато Бръснаря забива победния гол с удар вдясно от Дзоф.

На страницата на ПФК „Берое“ написаха: “Ръководството, спортно-техническия щаб, футболистите и служители на „Берое“ изказват своите съболезнования към семейството, близките и приятелите на Георги Стоянов. Благодарим ти за всичко, което ни даде! Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас! Почивай в мир!“.