0

Г оляма драма изживява в последните дни американската атлетка Лоло Джоунс.

Две седмици преди да навърши 40, тя обяви, че е започнала процедура по замразяване на яйцеклетки, за да може един ден да бъде майка. Това отприщи вълна от недоволство в социалните медии. Наложи се спортистката да се включи и оправдава за решението си. Тя обяви, че е крайно разочарована от реакциите на някои хора, които я обвинили, че е загубила времето си със състезания, вместо да създаде семейство.

„Нищо не ме плаши повече от усещането, че времето ми за създаване на семейство изтича. Исках да замразя яйцеклетки в началото на 30-те си години, но си мислех, че ще срещна точния мъж за съпруг и нещата ще проработят. Сега, почти 10 години по-късно, все още не съм го открила”, заяви обляна в сълзи Лоло във видео, което публикува в профила си в Инстаграм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lolo Jones (@lolojones)

 

Преди две години тя хвърли сензационната новина, че все още не е правила секс, тъй като се пази за брака си. „Опитвах връзки с хора от различни сфери, включително и с колеги от атлетиката, но винаги се стигаше до раздяла и аз оставах с разбито сърце“, каза тогава Лола, която е участвала и на летни, и на зимни олимпийски игри като състезателка в бобслея. На 60 и 100 метра бягане с препятствия пък има златни медали от световни първенства.

„Реших да правя секс за първи път, когато встъпя в брак. Мога да кажа, че това е най-трудното нещо в живота. По-трудно е да останеш девствен до брака от това да се подготвяш за олимпийските игри“, каза още Джоунс, която навърши 40 на 5 август.