0

К ато всеки голям форум европейското първенство по футбол е чакано с огромен интерес и нетърпение.

През юни стотици хиляди фенове ще се отправят към градовете домакини на турнира в Германия, за да подкрепят националните си гарнитури. Това е отлична финансова възможност за местните хотели, които трябва да се погрижат за настаняването и обслужването на прииждащия човешки поток.

С наближаване на надпреварата цените на нощувките, разбира се, се покачват чувствително. И не са по силите на всеки, решил да гледа на живо турнира. Но оказва се, че варианти има, стига човек да не е много придирчив. Медиите във Великобритания предлагат различни възможности. Според „Дейли Стар“ ангажирането на стая в тризвезден хотел в Кьолн на 25 юни, когато Англия играе със Словения, струва 1110 паунда, въпреки че обикновено цената й е 86 паунда на вечер. Тези, които не разполагат с такива пари, могат да отседнат в прочут публичен дом. Той е основан през 1972 г., счита се за най-големия в Германия, като през него минават около 1000 клиенти на ден. Бордеят е разположен на 12 етажа и разполага с около 120 проститутки.

„Разполагаме с 13 единични стаи. Едната струва 199 евро (б.р. - 170 паунда) и включва закуска и вход за нашия нощен клуб и публичен дом“, каза един от управителите.

Мястото е посещавано от звезди като Еминем, а 50 Cent направи веднъж концерт там.

Публичният дом не е единствената опция. Англия започва участието си на европейското на 16 юни в мач със Сърбия на ст. „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен. Само на 25 минути път, в Бохум, мрачен бункер предлага нощувка срещу 26 паунда на вечер, установи „Сън“. Платформите за предлагане и наемане на квартири предлагат и други евтини възможности. От 31 паунда за дървена барачка с площ 9 квадратни метра северно от Берлин, където е финалът на 14 юли, до наподобяващи градински навеси постройки с цена 50 паунда на нощ.