0

К ожа и кости е станала легендарната тенисистка Моника Селеш.

48-годишната звезда стресна със снимките, които публикува в наскоро създадения си профил в Инстаграм. Там тя се пусна от турнирите в Индиън Уелс и Маями, на които беше официален гост.

На кадрите Моника изобщо не прилича на момичето от втория етап на кариерата си – от завръщането си след зловещия инцидент през 1993 г. Тогава тя бе намушкана с нож в гърба от фанатизиран фен на Щефи Граф по време на мач с Магдалена Малеева в Хамбург. Преди нападението Селеш бе достигнала до №1 в ранглистата и бе спечелила 8 от 9-те си титли за Големия шлем. Заради психическия срив състезавалата се за Югославия и САЩ тенисистка дълго не можеше да се върне на корта, но в крайна сметка успя и триумфира на Australian Open 2006. Тя обаче така и не се доближи до предишното си ниво, а наднорменото тегло й тежеше както в спортния, така и в личния й живот.

”Първият коментар, който чух в Мелбърн през 1996 г., бе: “Какво се е случило със Селеш, изглежда огромна”. Тогава разбрах, че тялото ми не е каквото беше. Дрехите ми не можеха да скрият тлъстините на талията и дебелите крака. Когато сервирах, се виждаше всичко. Медиите определиха победата ми на Australian Open като голямо завръщане и трябваше да се радвам, но не можех. Бях прекалено разстроена заради начина, по който изглеждах“, разказва Моника в биографичната си книга.

Депресията й е толкова дълбока, чe храната се превръща в нейно единствено спасение. Нощем тя изпразва хладилника, тъпчейки се със сладолед и чипс. „Знаех, че разрушавам здравето си, но не ми пукаше. Татко почина от рак през 1998 г. и отново се обърнах към яденето”.

Въпреки това си намира приятел Бенджамин, за когото смята, че не се интересува от килограмите. Но и това е заблуда: „Отидох на негово парти и той застана зад мен, прегърна ме и каза: “Мила, внимавай, напълняла си”. 

Когато окончателно се отказва от тениса през 2003-а, тя намира правилната диета. От 2009 г. има връзка с милионера Том Голизано, който е с 32 г. по-възрастен от нея. Сега тя много обича да готви, храни се само здравословно, а форма поддържа с тенис и йога.