0

Г ерманският тенисист Александър Зверев, който е номер 4 в световната ранглиста на АТP, ще бъде съден в петък заради семейно насилие, съобщава АФП.

27-годишният спортист обжалва пред съда в Берлин присъдата на първа инстанция на глоба от 450 хиляди евро за "удари и наранявания" на бившата му приятелка.

Играчът е осъден за това, че през май 2020 година в Берлин е "малтретирал физически жена, за което тя е подала оплакване за нанесени физически щети". Той е обвиняван още, че е душил с две ръце партньорката си на стълбище в сграда в Берлин.

В съдебната процедура не се разкрива имeто на жената, но адвокатите на Зверев уточниха през месец октомври, че става дума за бившата партньорка на спортиста Бренда Патеа, която бе поканена в съда да даде показания по време на първото дело.

Осем дати на изслушвания са предвидени до месец юли. 

Александър Зверев заяви миналата седмица, че иска да се концентрира върху участието си на "Ролан Гарос", където в първия кръг елиминира носителя на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал.

"Имам доверие в германската съдебна система, вярвам в истината. Знам какво съм направил и какво не. Няма абсолютно никакъв шанс да загубя", коментира тенисистът.

През януари 2023 г. заради липса на доказателства бе приключено разследване на АТР за предполагаемо домашно насилие и срещу друга бивша приятелка на Зверев - Олга Шарипова. Руската състезателка бе заявила, че Зверев "се е опитал да я души с огърлица, да й удря главата в стената и да и извива ръцете".