0

Ф утболната щерка Мили-Кели Харпър е сред претендентките за короната от конкурса „Мис Великобритания“.

Напористата шотландка е финалист в регионалния кръг в Глазгоу, който ще излъчи победителката на 28 юли. Местната Кралица на красотата ще получи правото да се бори за голямата корона на Обединеното кралство. „Участието ми е начин да изляза извън зоната си на комфорт. Не обичам публичността, но от друга страна човек трябва да отстоява идеите си. В самото състезание не става въпрос само за външен вид, решаващо ще е интервюто със съдиите. В него всяко момиче ще представи себе си“, разкри пред „Сън“ госпожица Харпър.

Тя иска да успее и заради своя баща, който е големият й пример в живота. Кевин Харпър, вече на 48, в кариерата си обиколи не един или два отбора. Първи стъпки в професионалния футбол той направи в Хибърниън, а най-паметните му мигове са от годините в Портсмут. Нападателят игра в отбора, когато треньор беше Хари Реднап, а в състава блестяха Питър Крауч, Роберт Просинечки и нашият Светослав Тодоров.

„Толкова се гордея с татко. Никак не му е било лесно. Побеснявам, като се сетя, че той беше първият тъмнокож, играл в Хибс. А това не беше никак отдавна. Не е нормално. Сега се бори да се върне в треньорската професия. И всичко заради цвета на кожата“, вдига завесата към случващото се с бившия младежки национал на Шотландия хубавата му дъщеря.Темата за дискриминацията е много близка до Мили-Кели и тя иска да посвети живота си на онеправданите. Затова и учи право в Университета в Глазгоу, а след това ще бъде адвокат по човешките права. „Ще се боря за хората, които са били малтретирани. Вярвам, че човек в същността си е добър и именно с добро трябва да се отнасяме към останалите“.

Амбициозната госпожица е много дейна. Тя не само учи и се готви за „Мис Великобритания“, но също така дава смени в студио за красота и върти зала за тренировки заедно със сестра си Луси.

„Гордея се с моето момиче. Тя е прекрасен човек. Знам, че повечето хора ще кажат точно това за децата си, но Мили-Кели наистина има златно сърце“, казва пък щастливият татко Кевин.