0

О слепителната приятелка на Тейлър Фриц – Морган Ридъл, си поръча бели маратонки, украсени с блестящи тенис ракети. 27-годишната моделка и инфлуенсърка споделя живота на тенис звездата от 2020-а, когато двамата се намират в приложение за запознанства. Оттогава блондинката неизменно го следва из целия свят и показва всичко в социалните мрежи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Morgan Riddle (@moorrgs)

Довечера Фриц не само ще дебютира на финал от Големия шлем, но ще се опита да донесе първа титла за САЩ от US Open след Анди Родик през 2003 г. Самият Родик присъства на „Артър Аш Стейдиъм“, за да види драматичната победа на 26-годишния Фриц с 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 над сънародника му Франсис Тиафо. Именно Родик е последният американски финалист в Ню Йорк (през 2006-а) и за Шлема (през 2009-а), като и в двата случая губи от Роджър Федерер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Fritz (@taylor_fritz)

За да надмине тези постижения, Тейлър ще трябва да се справи с лидера в схемата Яник Синер, който също ще дебютира в тази фаза на турнира след 7:5, 7:6 (3), 6:2 над Джак Дрейпър. Световният №12 си е разменил по една победа в досегашните си сблъсъци с 3 г. по-младия от него италианец.

"Винаги съм харесвал да играя срещу Синер. Честно казано, не очаквам напрежението върху мен да бъде по-голямо от това, което беше срещу Тиафо. Не вярвам, че има как ситуацията да стане по-стресираща. Затова в неделя очаквам да изляза на корта спокоен и да спечеля. Яник обича да удря топката силно, но моята игра е много добра точно срещу такива съперници. Обикновено правя добри мачове срещу него, така че очаквам и сега да бъде така", заяви Фриц, който се изкачва до №7, а при успех и до №6 в ранглистата. Най-доброто му класиране е №5 от 2023 г.

Синер имаше известни проблеми срещу Дрейпър само в първите два сета. В края им обаче двукратният шампион от "София Оупън" показа повече концентрация, а му помогнаха и грешките на британеца, допуснал общо 10 двойни и 43 непредизвикани. 22-годишният Джак не издържа физически и психически, като два пъти повърна на корта. "Не можех да се движа нормално, когато това се случи. Чувството бе ужасно. Усещах се все по-отпаднал и по-болен“, призна Дрейпър.

Неговият добър приятел Яник също не се отърва без последствия и контузи китката си при 4:4 във втората част. „Физиотерапевтът освободи напрежението доста бързо на корта. В началото чувствах китката много добре. След това продължих да играя, ще видя и как е положението, след като се наспя“, коментира Синер, а за предстоящия сблъсък с Фриц каза: „Той има мощен сервис. Много е солиден от дъното на корта. Миксира играта си добре. Публиката ще е на негова страна, но знам, че много хора от Италия ще гледат и ще трябва да събирам сили от тяхната подкрепа“.