0

Н овак Джокович продължава обиколката си в Черна гора след депортацията от Австралия.

Сърбинът изкара три дни залостен в апартамента си в Белград, далеч от хорските очи. Той се появи навън само един път - за литургията в църквата „Ружица“ на Богоявление (19 януари). След това отпраши именно за Черна гора, където поведението му е коренно различно. Там той постоянно е сред хората и не отказва снимки, автографи или просто разговор.

Поредната му дестинация беше малкият град Жабляк, разположен в подножието на планина Дурмитор. Със своите 1456 м надморска височина той е най-високоразположеният на Балканите.


На закуска вчера Ноле се срещна с членовете на местен инициативен комитет, с които обсъди евентуална инвестиция и перспективите пред зимния център. Заради него трапезата беше отрупана с баница, домашни питки, луканка и други мезета. Какво точно е хапнал, не е ясно, тъй като той избягва глутена.

Местен комик пък беше първият, който накара Ноле да се смее до сълзи след скандала в Австралия.

Във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как, докато тенисистът вечеря с приятели, към него пристъпва майсторът на скечове Йован Радулович. „Ноле, чуй един виц. Играят Федерер и Надал“, казва комикът. „Кой, кой“, пита сърбинът. Отговорът е: „Онзи, малкият, е от Испания. Другият - от Швейцария. Играят, ама яко играят. И Федерер го бие. А Надал в един момент се обръща и казва: „За теб аз съм Джокович“.