0

Л егендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че за него е сбъдната мечта да има нещо свое в Пловдив. Носителят на Златната топка за 1994 година откри магазин на своя моден бранд в един от търговските центрове в града. Той посочи, че винаги е имал специална връзка с Пловдив.

Христо Стоичков откри щанд на марката си в Пловдив, обясни защо не е ритал за местен отбор (ГАЛЕРИЯ
Стоичков магазин Пловдив марка Стоичков магазин Пловдив марка Стоичков магазин Пловдив марка
38

„Пловдив ми е на сърце. Аз съм “маричанин“ (от клуб Марица), това няма как никой да ми го вземе. 

Винаги съм симпатизирал на пловдивския футбол, защото той винаги е давал големи футболисти, а и големи спортисти – олимпийски, световни и европейски шампиони“, заяви Стоичков пред медиите.

На церемонията по откриването на магазина присъстваха и много легенди на пловдивския футбол, повечето бивши играчи на местния Ботев - Петър Зехтински, Марин Бакалов, Славчо Хорозов, Запрян Раков, Атанас Пашев, Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Трифон Пачев. Присъстваха и други двама прочути пловдивчани - братя Аргирови.

„Играл съм с тях, мечтал съм да вървя по техния път. Не е тайна, че Петър Зехтински ми е идол. Аз израснах с тях, ходих по стадионите и си мечтаех един ден да бъда като тях. 

За жалост, така се развиха нещата, че не успях да играя нито в Ботев, нито в Локомотив. 

За малко бях в Марица в детските години, но това не спря моята мечта. Те са ми помогнали много, с някои играхме в националния отбор, после сме били противници, но си оставаме приятели. 

За мен приятелството е много по-важно от едно съперничество на терена, защото то трае само 90 минути. 

За мен важното е, че останахме приятели и до днес. Хора, които са играли много преди мен, дойдоха да ме уважат, което им прави чест. Те са големи спортисти и големи личности“, каза още Стоичков.


Носителят на Златната топка разкри, че се подготвя проект за връщане на спортните паралелки в училищата. 

"Да се надяваме, че в скоро време и във всички училища ще могат да влязат децата да спортуват, защото в последно време децата не спортуват. Те нямат това, което ние сме го имали в нашите години – да се върнат спортните паралелки. Направили сме проект, който трябва да се представи в министерството на образованието и във всички училища", коментира Христо Стоичков.  

След официалното откриване на магазина имаше организирана и специална фен среща, на която всички желаещи можеха да вземат автограф и да се снимат с легендата на българския футбол. 

Източник: БТА