0

С едемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че в момента не иска деца. Асът на Мерцедес беше попитан по въпроса предвид факта, че на 7 януари ще навърши 39 години и вече 16 г. се вихри по пистите.

„Не, нямам време за това. Харесва ми да съм чичо“, заяви британецът пред в. „Блик“, а когато журналистът заключи „Значи не искаш да поемеш отговорност“. „Точно така, още не съм се решил на тази голяма стъпка. Все още имам цели със състезателната кола – и всичко трябва да остане на заден план. Искам да си върша работата на 100 процента. Разбира се, трябва да намерите необходимия баланс и компромис с личния си живот. Но за щастие този ден още не е дошъл“.

А на коментара, че може би ще се замисли за семейство след осмата титла, Люис увери: „Никога не съм казвал, че осмата титла ще е стопсигнал за мен. Но ще разбера това едва когато стигна до нея“. Интервюиращият му припомни как преди време се зарекъл, че няма да стъпи в болид на 40-годишна възраст, а сега продължил договора си за още 2 г. „Трябва да призная, че подцених любовта си към този спорт. Но това се превърна в история за любов и омраза. Има дни, в които предпочитам да не влизам в колата. Но мотивация ми дават и двубоите със съотборника ми Джордж (Ръсел – б. р.)”, добави Хамилтън, който засегна и темата с екстравагантните си тоалети.

„Купувам ги от всяка точка на света. Особено от Япония, от Kenzo, от млади дизайнери, всеки, от които подкрепям финансово. Младите модисти в Южна Корея също са много креативни и винаги ме изненадват. Просто се забавлявам да се обличам така“, призна Люис.

Относно хегемона този сезон Макс Верстапен, той каза: „Макс върши невероятна работа в Ред Бул“.

Междувременно нидерландецът, който е на път да спечели шампионата за трета поредна година, отпразнува 26-ия си рожден ден на 30 септември.

Верстапен се възползва от седмицата без старт във Ф1 и се прибра при гаджето си Кели Пике. Тя го изненада с парти на яхта, където събра най-близките им приятели. Кулминацията беше тортата със свещи, които Макс духна, гушнал 4-годишната Пенелопе. Тя е плод на връзката на Кели (34) с бившия пилот Даниил Квят, приключила през 2019-а.