0

П орт Вейл е клуб с над 100-годишна, макар и твърде скромна като успехи история.

В момента тимът от Сток он Трент крета в трето ниво на футбола в Англия. По всичко личи обаче, че добрите дни предстоят. И няма как да е иначе, след като интерес към собствеността на Вейл проявява не кой да е, а музикалното величие Роби Уилямс.

За възможността Уилямс да закупи Порт Вейл съобщи Фил Тейлър, 16-кратен световен шампион по дартс. Той прекрати кариерата си преди шест години и оттогава прекарва дните си в занимания с внуците. И с мисли за придобиване на акциите на любимия си футболен отбор.

„Нямахме достатъчно пари да влезем и баща ми ме вдигаше над оградата, за да гледам мача“, цитира „Билд“ Тейлър, позовавайки се на английски медии.

Роби Уилямс бил от същия квартал и двамата се знаели от съвсем млади. „Баща му Питър ми е като втори родител“, признава дартс легендата. Идеята за закупуване на Порт Вейл била на певеца, но все още двамата не са обсъждали конкретни действия в тази насока.

„Искаме да вкараме клуба във Висшата лига“, обяснява Тейлър.

Той обаче добавя, че ако сделката стане факт, в никакъв случай няма да заеме шефското място.

„За разлика от Роби аз живея в района. Ако ходя на мачовете, ще трябва да поемам цялата критика на феновете“, споделя Тейлър.

Всъщност той и Уилямс имат добър модел за подражание. През 2021 г. холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб Макелъни купиха срещу 2 млн. паунда Рексъм. Инвестицията и усилията на двамата скоро бяха възнаградени. След страхотен сезон в пета дивизия миналия май „драконите“ спечелиха промоция и се завърнаха в професионалния футбол в Англия. За награда Рейнолдс, който често можеше да бъде видян на стадиона на Рексъм, заведе играчите герои на ваканция в САЩ, като пое всички разноски.