0

Б ившият футболист на Левски - Владислав Радимов, изуми с признанието, че не е пил грам алкохол почти от 10 месеца. 

През 2000 г. той бе част от Левски, но бе изгонен за нарушаване на дисциплината и уронване престижа на клуба, след като се напи по време на подготвителен лагер в Швейцария и вдигна скандал в хотела, където бяха настанени "сините".

"От 5 януари – нито грам алкохол. Доказвам на себе си и на жена си, че мога да живея спокойно и без да пия. В началото ми беше трудно, особено когато бях в компании, където всеки пиеше бира или вино. Бях на ръба, но устоях - думата си е дума", заяви пред "Спорт-Експрес" 48-годишният Радимов, който това лято се ожени за трети път.

"И тогава издържах, въпреки че гостите добре си пийнаха. Сигурно съм изглеждал като луд щом не докоснах алкохол дори на сватбата, но истината е, че се чувствах добре", обясни бившият капитан на Зенит и разкри най-голямото изкушение в последните 10 месеца.

"Летяхме до Турция през лятото. Едно неписано правило гласи, че на почивка всичко е позволено. Затова си налях вино, но веднага си казах: "Ех, сега ще отпия и шест месеца ще се върнат назад. Ще трябва да започна отначало. Аз съм мъж, дадох си думата!". Затова бутнах чашата настрани и поисках чаша кока-кола", каза с усмивка Радимов.

Той обясни и защо не иска да поднови треньорската си кариера. "Гледам колегите, които се местят от отбор в отбор... Да отида някъде, за да чуят от шефа след десет мача: „Аз виждам нещата по-различно“. По-честно е да седя в телевизионно студио и да критикувам, когото смятам за необходимо", добави той, цитиран от gong.bg.