0

Ф утболната кариера на Хуанг Уи-Джо е пред провал заради изтекли записи, на които той прави секс с бившата си приятелка.

Последната известна връзка на нападателя на Норич е със звездата в корейския поп и актриса Хьомин.

31-годишният играч в момента е обект на полицейско разследване и до приключването му той беше изхвърлен от националния отбор на Корея, за който има 62 мача и 19 гола за 8 г. Лий Юн-нам, който ръководи комисията по етика на КФА, обясни пред репортери, че националните играчи трябва да се държат „с висока степен на морал и отговорност“.

Отстраняването идва само 7 седмици преди началото на Купата на Азия. По този повод селекционерът Юрген Клинсман коментира: „Напълно разбирам настоящата ситуация и ще уважа решението на Корейската футболна асоциация“.

В Норич също явно изчакват изясняване на скандала, защото последният мач на Хуанг Уи-Джо в Чемпиъншип беше на 28 ноември, когато вкара гол при загубата с 2:3 от Уотфорд.

Хуанг Уи-Джо, който е носил също цветовете на Бордо, ФК Сеул и Нотингам, отрича обвиненията срещу него. Той твърди, че записът е направен със съгласието на бившата му и от своя страна подаде жалба за изнудване и клевета срещу нея. Адвокатът твърди, че видеото е изтекло, след като телефонът на клиента му бил откраднат в Гърция, докато той играел за Олимпиакос. Връзката на Хуанг с Хьомин (34) продължи от ноември 2021-а до раздялата им през март 2022-а.

Според информацията на корейските медии в мобилния телефон на голаджията има многобройни сексклипове и снимки, получени чрез измама и манипулация на много жени.