0

Д аниел Колинс изживя най-щастливите си мигове на корта с най-любимите си същества – приятеля си Брайън Кип и кучето си Куинси. 30-годишната американка е хитът в женския тенис в последните три седмици, през които вдигна трофеите в Маями и Чарлстън. На финала в Южна Каролина тя отнесе с 6:2, 6:1 Дария Касаткина, записвайки 13-ата си поредна победа и изстрелвайки се до №15 в света (върховото й класиране е №7). Колкото до рускинята тя загуби 10-и финал и пети пореден, като само тази година отстъпи титлите в Аделаида, Абу Даби и сега в Чарлстън. Въпреки това Даша изрази възхищението си от Колинс, която играе последния си сезон като професионалистка. През януари тя обясни, че страда от ревматоиден артрит, който пречи на зачеването, а тя няма търпение да стане майка.

Въпреки натоварения си график в работата да гледа Дани долетя Брайън. „Запознахме се след едно мое отпадане на „Уимбълдън“ в заведение в Лондон. Изобщо не се интересуваше от тенис и не знаеше коя съм, което беше много готино. Запален е по голфа и затова нямам много време да го уча на тенис. Когато е свободен, идва на моите мачове, но в бъдеще се надявам да играем като двойка. Иначе е състезателен тип. Играл е футбол, докато е учил в Колумбийския университет, където е завършил за инженер. Но аз съм спортистът във връзката ни, а той – мозъкът“.

За влиянието на любимото й момче върху нейната кариера Колинс отбеляза: „Той е много спокоен човек и с него се общува лесно. Животът с него е като глътка свеж въздух. В момента нямам треньор, но Брайън се справя добре с тази роля поне от психологическа и емоционална гледна точка. Той е наистина чудесен човек и съм много щастлива с него“.

След триумфа си в Чарлстън Даниел нямаше търпение да гушне и своето куче Куинси. „То е любовта на живота ми. Толкова много ми липсваше тази седмица, че просто искам да му дам голяма прегръдка. Наричам тази умна, харизматична, красива и любвеобилна топчица енергия „велкро куче“, защото мрази да е разделено от мен. Добре, че мои приятели успяха да го докарат навреме за финалите, защото бях тъжна без него. Мистър Кю ме зарежда емоционално и не се чувствам самотна по турнирите“, разказа блондинката, чиято кариера започва чак през 2015-а, тъй като преди това тя играе колежански тенис за университета във Флорида, където има диплома за магистър по спортен мениджмънт.