0

К орейският футболист на Тотнъм Хюн-Мин Сон стана с година по-млад! От 31 г. играчът на „шпорите“ вече е на 30 години, като промяната стана за по-малко от 24 часа. 

И не, Хюн-Мин Сон не е открил магическата формула за подмладяване. Въпреки това южнокорейският играч на Тотнъм бе на 31 г. в сряда, 28 юни, а на следващия ден (29 юни) вече бе на 30!
Как стана това? В четвъртък в Южна Корея бе приет закон за подмладяване на нацията, който облагодетелства цялото население!

До тогава в страната, когато едно дете се роди, то вече е на една година. Така се отчитат месеците, прекарани в утробата на майката.

Друга важна разлика в Южна Корея бе, че промяната на възрастта не се извършва на рождения ден на човека, а на 1 януари. Така че бебе, родено през декември, през януари вече е на 2 години.

Така Хюн-Мин Сон, който е роден на 8 юли 1992 г., официално вече е на 30 години, както винаги са твърдели Висшата лига и всички други международни организации, тъй като те не признават корейската възраст.

В тази ситуация се намира и Мин-Джае Ким от Наполи, който е в процес на подписване на договор с Байерн Мюнхен. Роден на 15 ноември 1996 г., той вече е на 26 години, а не на 27, както се водеше в страната си.