0

М анчестър Сити освободи бившия френски национал Бенжамен Менди, чийто договор изтече. Играчът в момента очаква повторно дело за изнасилване.

Той беше признат за невинен за шест изнасилвания и едно сексуално посегателство срещу четири жени по време на шумен процес през януари. Тогава съдебните заседатели не можаха да излязат с присъди по едно обвинение за изнасилване и един опит за изнасилване срещу други две предполагаеми жертви след 67 часа и 17 минути разисквания. Сега делото ще бъде възобновено.

Адвокатът на Менди каза, че той е "доволен", че е бил оправдан за сексуални атаки и "очаква с нетърпение" да изчисти името си при повторното дело.

Бенжамен Менди ще се върне в съда на 26 юни.

През 2017 г. Френският национал подписа шестгодишен договор на стойност £28 милиона с Манчестър Сити, който включваше средна годишна заплата от £4 680 000.

През цялото това време обаче той има само 75 участия във всички турнири за Сити. Бранителят беше отстранен от "небесносините" миналия сезон, докато течеше процесът му. Менди не изигра никаква роля и в историческия требъл за сезона на Сити.