0

К огато говори шеф на мафията, винаги излизат новини. Като тази, че от много години Лионел Меси се ползвал със специална протекция.

Любопитните подробности разказа бос, който вече 20 години ръководи албано-косоварска банда от над 100 души. Подчинените му се специализирали в обира на луксозни къщи на известни хора главно в Испания, но не само. Въпросният индивид разкри, че единственият, пред когото хората му се спирали, бил Лионел Меси.

„На няколко казах да не доближават Лео и се гордея с това. Имам прекалено голям респект към него, обичам го“, заяви мафиотът в подкаст на вестник El Espanol. Той говори и за поръчка, която получил преди повече от година. Трябвало да се влезе именно в имот на аржентинеца край Барселона. „По това време той беше в Париж, но там бяха родителите му“, разкри печеният крадец и добави, че хората му само влезли вътре, но без да пипнат каквото и да било.

Пред другите звезди обаче бандитите нямали милост. „Аз съм този, който обра къщата на Роналдо в Португалия, но плячката не беше интересна“.

През 2021-ва шефът и бандата му нахлули в имот на Йохан Кройф, който пет години по-рано загуби битката с рак на белия дроб. „Задигнах часовник, принадлежал на Денис Бергкамп, някои дреболии и и около 20 000 евро. Беше лесно, но е наша основна цел. Нямаше охранителни камери или аларма. Едва когато бяхме вече вътре, разбрах чий дом е това“.

Крадецът призна и за удар по Карим Бензема: „Но не онзи път, когато хванаха извършителите. Нас не ни разкриха“.

Босът допълва, че социалните мрежи често са голям враг на звездите, защото там се споделят много подробности, които правят всичко много по-лесно „Няма някой или нещо, което може да ме спре. Набележа ли някого, го следя изкъсо, проучвам навиците му. Понякога отнема месеци, докато се отдаде възможност“.