0

Б ившият национал Илиян Мицански стана баща за втори път.

Годеницата му Жанет отново го дари с дъщеря, която кръстиха Емили. Също като каката Дариа бебето се е родило в болница „Щерев“ в София при доктор Милчева. Малката е с перфектни мерки - 53 см и 3,700 кг.

„Майката Жанет е добре. Днес (вчера - б.а.) ги изписаха. Живи и здрави ще си ги карам към Сандански. Каката Дариа е щастлива, ще видим как ще реагира, като види бебето. Ще трябва да се грижи и да помага“, заяви Мицански пред „Телеграф“.

Преминалият през отбори като Лех (Познан), Кайзерслаутерн, Левски и Славия нападател прекрати кариерата си през 2020 г. Той добави, че е отпразнувал радостното събитие със свои бивши съотборници от националния отбор.

„Бяхме с Бодуров, Занев, Манолев и други мои приятели. В Сандански направихме едно хубаво македонско събиране. Вече почваме да остаряваме и само една вечер празнувахме. Първите деца бяха по три вечери. Това си говорихме, че всички сме с момичета, само Занев е изключение - има и момче. Но големите футболисти сме с момичета (смее се)“, каза 38-годишният Мицански, който може да се похвали, че с националната фланелка се разписвал срещу Италия и Нидерландия.

След приключването на футболната си кариера той се занимава с бизнес. Заедно с брат си са представители за България на германска марка за спортна екипировка. Обличат няколко отбора у нас, сред които елитният Хебър. През лятото пък е в Гърция, където развива семейния хотел.

Любопитното е, че Мицански е последният българин с гол в Бундеслигата. През ноември 2010 г. започналият кариерата си в Пирин (Бл) играч се разписа за Кайзерслаутерн при равенството 3:3 срещу Щутгарт.