0

Н а една година затвор беше осъден бившият хърватски национал Бошко Балабан. 45-годишният някогашен нападател от Висшата лига не е плащал издръжка на трите си деца в размер на 80 000 евро. Той трябваше да преведе парите още през 2021-а, а крайният срок няколко пъти бе удължаван, докато не изтече през юни и сега няма измъкване.

Така се стигна до окончателното решение на съд в Загреб – 1 г. зад решетките и 4 г. условно. От 2002 до 2017-а Балабан беше женен за модела Ива Радич, от която има дъщери Таша (20 г.) и Теса (11), както и 16-годишен син Иван. Бошко и Мис Хърватия'95 се запознаха в родния му град Риека през 2001 и след бурна любов се венчаха в Дубровник, а 6 г. по-късно подновиха обетите си.

Кариерата на Балабан мина през Динамо (Загреб), Астън Вила, Брюж, Паниониос и други отбори, преди да се оттегли и да стане футболен мениджър. Пред властите Бошко посочил, че със сегашната си работа няма постоянни доходи и затова не се справя с издръжката на по-малките си деца. И досега обаче той успявал да поема по 1000-1500 разноски на голямата дъщеря, която учи в чужбина.

От лятото на 2022 Балабан, който има зад гърба си 35 мача и 20 гола за Хърватия, преговаря с Радич да продадат общи имоти, за да плати дълговете. Освен това той бил готов да се раздели и със собствено недвижимо имущество и да го дава под наем, за да излезе от финансовия батак.

Според местните медии той има нова жена до себе си, която също се казва Ива. Бившата му съпруга пък е собственик на сайт.