0

Б ившата №1 в света Гарбине Мугуруса, която си взе дълга пауза от турнирите, се е сгодила.

Двукратната шампионка от Големия шлем съобщи щастливата новина пред списание „Ола“. „Планираме сватбата да е догодина, през лятото. Бихме искали церемонията да се състои на плажа в Испания, защото това е мястото, което ни свързва най-много“, обясни 29-годишната Мугуруса, която е казала „да“ на Артур Борхес Сепяла (38).

Красавецът с финландски корени е голям шеф в модната индустрия и голям фен на спорта, а най-вече на тениса. Влюбените са заедно от есента на 2021-ва, след като преди това Гарбине имаше връзка с колегата си Стан Вавринка. Артур пък се разведе преди точно 2 г. с фигуристката Кира Корпи. Двамата бяха женени 3 г., но заедно от 11 и се ожениха на приказна церемония на езерото Комо в Италия. От 2016-а живееха в Ню Йорк, където Артур бе отговорник на „Том Форд“ за Северна Америка.

С испанската звезда се запознава, когато тя се разхожда из града, докато участва на US Open. Артур я разпознава и спира на улицата. Така всичко е започнало като на филм, споделя Гарбине, която планира завръщане на корта в Сан Хосе от 31 юли.