0

Б ившият играч от НБА Дуайт Хауърд е съден за сексуално посегателство от мъж на име Стивън Харпър, твърдят медиите в Америка. Бившият център на Меджик, Рокетс, Хоукс, Хорнетс, Уизардс, Сиксърс и Лейкърс, който има зад гърба си 18 сезона в НБА, а сега играе в Китай, твърди, че е принудил предполагаемата жертва да направи тройка с него след размяна на текстови съобщения.

Според ексклузивен доклад на Radar Online Хауърд се е запознал с мъжа в Instagram през 2021 г. Инцидентът се е случил в дома на Дуайт на 19 юли 2021 г. 

Според предоставени от Харпър няколко лични чата с баскетболиста се разбира, че Хауърд е помолил Харпър за тройка. Той дал ясно да се разбере, че не се интересува, но въпреки това се появил в дома на бившата звезда от НБА.

"Подсъдимият се изправи (наведе се над г-н Харпър), хвана го за бедрата, принудително свали бельото му, ограничи го и му направи орален секс без съгласието на г-н Харпър", се посочва в иска. "Г-н Харпър се страхуваше от непосредствена телесна повреда, когато беше ограничен и принуден да остане на място, докато ответникът продължаваше да го насилва сексуално".

Това не е краят. Трето лице, облечено като "Кити", се появява, след като Хауърд уж изпраща текстово съобщение и правят тройка без съгласието на Харпър.

Това не е първият случай, в който сексуалността на Дуайт Хауърд е поставена под въпрос. През 2018 г. предполагаем хомосексуалист на име Масин Елидже постави бившата звезда на НБА в центъра на вниманието заради това, че се среща с транссексуални хора и мъже. Хауърд беше бомбардиран с коментари от фенове за това, че е гей. И през 2019 г. играчът се обърна към слуховете и отрече подобни твърдения: "Не съм гей.... В началото е болезнено да се премине през това. Седях си вкъщи и си мислех, че никога повече не искам да се разкривам".