0

Ф ренският футболист Бенжамен Менди бе обявен за невинен по шест обвинения за изнасилванe и едно за сексуална агресия от съдебно жури във Великобритания, съобщи АФП.

28-годишният бивш френски национал е наказан от повече от година от клубния си отбор Манчестър Сити. Той е съден от началото на август в съда в Честър. Менди рискуваше доживотен затвор, ако беше признат за виновен по повечето обвинения.

След 13 дни разисквания в Честърския кралски съд, съдебните заседатели не успяха да стигнат до присъди по две други обвинения срещу Менди - едно обвинение за изнасилване срещу жена на 24 години през октомври 2020 г., и едно обвинение за опит за изнасилване на жена на 29 години през октомври 2018 г.

Кралската прокуратура разполага със 7 дни, за да реши дали да направи и съответно продължи повторното разглеждане на двете обвинения.

Съобвиняемият на Менди - Луи Саха, беше признат за невинен по три обвинения. Той е изправен пред евентуално преразглеждане по шест обвинения.

Манчестър Сити отстрани Менди, когато той беше арестуван през август 2021 г., и спря да му плаща през септември 2021 г. Договорът му с клуба изтича това лято.

Менди се е държал за главата, докато са се прочитали присъдите, съобщи Sky Sports.