0

Б ившата №1 в света на двойки Екатерина Макарова дари живот на първата си рожба. 36-годишната руска тенисистка, която проби до №8 и на сингъл, е гушнала дъщеричката си на 4 октомври.

„Раждането продължи 12 часа, без анестезия, с помощта на акушерка и дула. Исках всичко да е съвсем естествено. Съпругът ми беше до мен почти през цялото време, с изключение на самото раждане, когато се намираше в съседната стая. Но златния час след това прекарахме заедно. Никога досега не сме били толкова щастливи“, призна в Инстаграм Катя, която от юни 2023-та е омъжена за собственика на брокерска компания и актьор Алишер Бикбулатов (37).

Най-големият успех в кариерата на московчанката е олимпийската й титла от Рио 2016 в тандем с Елена Веснина. Освен това Макарова стигна полуфинали на Australian Open 2015 и US Open 2014, а вдига и три купи от Големия шлем на двойки. Тя сложи край на кариерата си през 2020-а, докато 38-годишната Веснина още прави опити за завръщане, въпреки че отглежда дъщерите си Елизавета (6) и Анна, навършила годинка през май.