0

В сички на Острова знаят, че принц Уилям е привърженик на Астън Вила, но малцина са наясно колко голям фен всъщност е той.

Такъв, че да пътува от Лондон до Бирмингам в кучешкия студ в началото на октомври, за да гледа мача срещу Зрински (Мостар). „Да, правилно сте разбрали. Не става дума за Ливърпул или Манчестър Юнайтед, а за шампиона на Босна и Херцеговина“, пише „Дейли мейл“ за престолонаследника на британската корона.

В онзи мач от Лига на конференциите Вила удари съперника си с 1:0 в добавеното време за първа победа в европейските турнири от повече от година. Камерите пък следяха както радостта на голмайстора Джон Макгийн, така и официалната ложа, в която Уилям вече бе скочил на крака.

„Влезе при нас в съблекалнята преди срещата със Зрински. Призна ни, че когато е у дома, крещи пред телевизора, докато на стадиона е далеч по-сдържан“, разказа защитникът Мати Кеш и допълни, че най-високопоставеният привърженик на тима със сигурност е „подивял от радост“ при победния гол.

„Целта на Вила винаги е била да даде на принц Уилям дом извън дома. В уединената база на отбора Бодимур Хийт, малко селце в северната част на Уорикшър, той може да прекара един спокоен ден, гледайки как Унай Емери работи върху последните си тактически планове“, уточнява „Дейли мейл“. И очевидно е точно така, защото кралската особа доста често посещава базата.

„Той идва на тренировки, говори с нас като напълно нормален човек. Ние също се отнасяме по същия начин към него. Обича да е сред нас, знае всички ни по имена, дори прякорите. Всичко за нас“, продължава с разкритията полският национал Кеш, който този сезон има 16 мача и 2 гола във Висшата лига.