0

В исшата лига е най-гледаното първенство в света и кара милиони всекидневно да въздишат по местните клубове и звезди.

Скромен тим от Колумбия обаче сложи в малкия си джоб по популярност седем отбора от елита на Англия. Става въпрос за базирания в Меделин Сантас ФК, който е съставен изцяло от инфлуенсърки.

С атрактивните си състезателки Сантас ФК е успял да събере 1,2 млн. последователи в Инстаграм. Повече от Борнемут, Брентфорд, Бърнли, Фулъм, Лутън, Нотингам Форест и Шефилд Юнайтед, които се подвизават във водещия шампионат на планетата. За сравнение тимът от Меделин е на аматьорски начала. Към момента се подвизава в приятелски турнири и маркетинговият отдел има повече работа от треньорите предвид голямата активност на клуба в социалните мрежи.

В основата на успеха на Сантас ФК е Моника Валехо, изпълнителен директор и капитан на отбора. Пищната дама е изключително харесвана с повече от 1,1 млн. последователи в Инстаграм и още над 8,8 млн. в TikTok. В помощ на Валехо е и Елизабет Лопес. Тя също е директор в клуба. В останалото време е модел и фермер, отглеждащ коне и кокошки. Иначе в отбора се състезават момичета с разностранни интереси. Паула Йепес например учи за счетоводител, Ихоа Гавира е професионален гримьор, Жулиета Акоста е студент със специалност „Графичен дизайн“, Стефа Запата е администратор, други са модели и т.н. Общото е, че всички са инфлуенсърки и, разбира се, обичат футбола.