0

Б ракът между тенис звездата Симона Халеп и Тони Юрук издържа само година.

Медиите в Румъния съобщиха, че двамата се развеждат. Самата спортистка пък бе заснета да си изнася багажа от семейното жилище в букурещкия квартал Примавера. Да изнесат вещите на Симона и да ги натоварят в БМВ-то й на помощ дойдоха майка й Таня и неизвестен мъж.

Като причина за раздялата отвъд Дунав сочат факта, че Халеп поставя кариерата си на първо място. Мъжът й Тони пък си представял семейството по друг начин и това, че любимата му е постоянно по турнета в чужбина, хич не му се нравило. Симона обаче не била готова да жертва кариерата си.

„Заедно със Симона решихме да се разделим! Престанете да настоявате, това е последната ми публична изява... С останалото ще се оправят адвокатите по възможно най-цивилизования начин. Благодаря ви за разбирането!", споделя Тони Юрук пред „Фанатик“.

Че нещо в брака на тенисистката не е наред, си пролича и на корта. Тя бе елиминирана още в първи кръг на Откритото първенство на САЩ от Дария Снигур. Украинската състезателка никога не бе печелила мач от веригата WTA, което прави поражението най-срамно в кариерата на Халеп.

Тони Юрук и Халеп обявиха официално връзката си през 2019 г., когато се появиха заедно на Уимбълдън, който румънката спечели. На 15 септември двойката вдигна пищна сватба с 300 гости в курорта Мамая. Да веселят младоженците бяха рапърката Лоредана, румънската рок банда „Холограф“ и северномакедонската група „Пинду“. Всичко това обаче вече са само спомени. За Тони Юрук това е нов провален брак след развода му с първата съпруга Арина.