0

Ч овек никога не знае какво бъдеще ще му отреди съдбата.

През 2016 г. Дани Дринкуотър бе на върха на славата. Той бе част от тима на Лестър, спечелил сензационно титлата във Висшата лига. Подвиг, заради, който юношата на „лисиците“ и легенда на английския футбол, Гари Линекер, излезе да тича по бельо из улиците на града. В онези времена по всичко личеше, че на Дани му предстои забележителна кариера. Но битието му пое в неочаквана посока. В момента шампионът си вади хляба като обикновен работник на строителни обекти.

Дринкуотър сам запозна феновете с новата си професия, като публикува снимка в Инстаграм от работното си място. Публикацията му събра доста коментари. Някои подигравателни, като един с неприятната констатация: „По дяволите, Дани, ударил си дъното“. Бившият халф обаче остава позитивно настроен и уверява, че е направил добър избор и харесва това, което прави. Феновете обаче, съвсем очаквано, си задават въпроса как толкова известен футболист е стигнал до лопатата и кофите с цимент.

Титлата с Лестър осигури на Дринкуотър шеметен трансфер в Челси на стойност 38 млн. евро. При „сините“ от Лондон обаче не му потръгна и записа само 23 мача за пет сезона. Последва огромен спад в кариерата му и окачи бутонките едва на 33 години. Но проблемите започват още преди да обяви края на кариерата си. Нощните клубове стават предпочитана дестинация за Дани, като противно на фамилията си той не пие само вода. В пияно състояние блъска джипа си в стена. При катастрофата леко пострадват двамата му спътници, а книжката му е отнета за 20 месеца. В друг случай е нападнат след кавга пред заведение, при което уврежда връзки на глезена. След като се пенсионира, опитва някои бизнесначинания, които се оказват пълна катастрофа. Губи 800 000 евро от провален проект в ресторантьорството. После закупува 70% дял от нощен клуб в Манчестър, който обаче затвори врати миналия месец след неуспешни преговори за подновяване на наема.

„Сякаш се давех и бях забравил как да плувам. Психичното здраве и по-важно от физическото. Беше най-мрачното ми изживяване“, разказва открито за този тежък период Дринкуотър, който опитва да постави нова насока в живота си.