0

К расивата и успешна Тияна е голямата гордост на футболната легенда Звонко Милойевич.

Бившият вратар на Цървена звезда видя как дъщеря му изведе любимия  отбор до първа титла в женския волейбол от 9 години. В понеделник вечер „червено-белите“ победиха с 3:0 миналогодишния първенец Уба и триумфираха с 5:3 във финалната серия. Този сезон освен шампионската титла Звезда грабна и Купата на Сърбия.

В плейофите Тияна спечели феновете с ослепителната си усмивка и изящния лик. Медиите дори я обявиха за новата хубавица на сръбския волейбол, мнозина пък бързо-бързо й лепнаха етикета „най-красивата“.

Освен с външен вид 23-годишната спортистка, която играе на поста либеро, се отличава и с отлични качества във волейбола. Тя беше най-добрата през сезона, а има и два сребърни медала от европейско първенство за девойки - с тима на Сърбия до 18 години през 2015-а в Пловдив и година по-късно с отбора до 19 г. Тияна четири години беше в САЩ и се върна в Белград миналото лято.

Нейният баща Звонко Милойевич беше част от отбора на Цървена звезда, спечелил КЕШ през 1991 година начело с треньора Люпко Петрович. Той пази в мача за Междуконтиненталната купа, спечелен с 3:0 срещу чилийския Коло-Коло. След това той игра в белгийските Андерлехт и Локерен, но кариерата му приключи през 2007-а след поредица от контузии в коляното.

Малко след като спря да се състезава, той едва оцеля след тежка катастрофа в Германия, след която беше в кома 12 дни. „Борих се, какво друго ми оставаше. Когато се събудих, си спомнях името на жена ми, брат ми... Чудеха се как е възможно. А аз съм балканец, сърбин, циганин. Не пия, не пуша, не залагам. Лекарите да си скъсат дипломите“, заяви през 2016-а  в интервю пред Telegraf.rs бившият вратар, който и до днес се опитва да проходи. Голяма морална и финансова поддръжка му оказва сегашният треньор на Звезда и бивш национал Деян Станкович.