0

В ъпреки че е едва в първия си сезон в НБА, Виктор Уембаняма е повече от баскетболист. И Nike, който спонсорира французина, добре разбира това, пише Le parisien. Истински маркетингов инструмент, 20-годишният младеж е един от хедлайнерите на американския производител на екипировка. Неговите фланелки се продават по стотици отвъд Атлантика, а феновете му скоро ще могат да открият чифт обувки с образа на новобранеца.

За да предизвести пристигането на тези маратонки, Nike се възползва от слънчевото затъмнение в Съединените щати, за да играе на „извънземната“ струна - прякорът, който ЛеБрон Джеймс даде на Виктор Уембаняма. В 45-секундно видео, озаглавено „Пълното затъмнение току-що започна“, Nike разкрива огромно лого, нарисувано в поле „някъде в южен Тексас“ в стила на житните кръгове. Дизайнът представя образа на извънземно в баскетболна топка, без да забравя запетаята, символ на Nike.

Маратонките трябва да бъдат пуснати в продажба по време на плейофите на НБА, които започват на 20 април. В тях обаче Уемби със сигурност няма да участва, тъй като отборът му Сан Антонио Спърс е на последно място в Западната конференция. Но пускайки тези маратонки, Nike знае, че ще намерят купувачи, тъй като шумът около Виктор Уембаняма набира скорост от другата страна на Атлантика.