0

Б ившата звезда на Интер и Бразилия Вампета се е докарал до просешка тояга.

Съд в Сао Пауло запорира сметките на 49-годишната звезда и може да конфискува всички медали и трофеи, спечелени в дългата му кариера, продължила от 1990 до 2008 г.

Сега Вампета има едва 610 евро в банката си и 50 000 евро дългове за училищни такси на дъщерите си заедно с лихвите. Джована и Габриела, вече на 20 и 22 години, живеят с майка си Роберта и втория си баща. Някогашният халф дължи на момичетата близо 50 000 евро за неизплатена издръжка, като те също го съдят и искат запор на акциите на компанията му. По време на делото Вампета се оправдал, че Роберта е подписвала договорите с училището и тя е трябвало да плаща таксите, но тя отвърна на удара, обявявайки, че е нямала пари заради забавените издръжки.

Брюнетката бе женена 13 г. за Вампета, но го обвини в домашно насилие. В интервю пред Domingo Espetacular тя заяви, че световният шампион от 2002 г. проклинал дъщерите си. „Не желае да общува с тях и ги заплашва. Но няма мърдане - трябва дългът с момичетата да се уреди“, отсече Роберта.

Според слуховете плейбоят, който мина през Айндховен и ПСЖ, е спал с 400 жени. Той се пробва и в политиката, като се кандидатира за федерален депутат в Сао Пауло, но претърпя пълен провал. През 1999-а стана първият бразилски футболист, позирал гол за гей списанието G Magazine.

Относно отношенията с дъщерите си Вампета обясни: „Когато грешат, им спирам парите. Аз съм баща и правя каквото си искам, ако не ме уважават. През годините съм дал за тях над 5 милиона реала (почти 1 милион евро).”