0

О тборът на „Героите от САЩ ’94“ победи с 4:2 тима на румънския парламент в шоу-мач, игран на стадион „Локомотив“ в Пловдив. 

Двубоят бе във формат от две полувремена по 30 минути и предложи много емоции за зрителите. 

Головете за България реализираха Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров, а за гостите от Румъния точни бяха Роберт Сигиартау и Николае Георгеску. 

Капитан на българския отбор бе Христо Стоичков, а в състава на България бяха още Радостин Станев, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Цанко Цветанов, Гошо Гинчев, Дончо Донев, Бончо Генчев, Красимир Балъков, Даниел Боримиров, Александър Александров, Емил Кременлиев, Златко Янков, Мартин Камбуров, Диян Петков, Петър Михтарски и Димитър Телкийски. 

Преди първия съдийски сигнал на Йордан Сталев двата тима си размениха множество подаръци в знак на взаимно уважение. 
Организатор на събитието бе Венцислав Рангелов, а основен спонсор е единият от двамата собственици на Локомотив (Пловдив) – Христо Крушарски.

През месец май в Букурещ имаше още един демонстративен мач между националния отбор по футбол на България за ветерани и футболния клуб на депутатите от румънския парламент.

Двубоят тогава завърши с успех на "лъвовете" с 8:6 и се проведе на стадион “Генча” в Букурещ по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Домакин на събитието беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков, а сред специалните гости - посланикът на България в Румъния Радко Влайков и свещеникът на българите в Румъния Кирил Синев.

Източник: БТА