0

Б ившият номер две в световния тенис Александър Зверев отново е обвинен в причиняване на телесна повреда - този път на бившата си приятелка и майка на дъщеря му Бренда Патеа. Представители на Патеа потвърдиха информацията, но отказаха коментар.

Държавното обвинение в Германия е подало молба за образуване на наказателно дело срещу Зверев, а прокуратурата извършва проверка. В момента е издадена заповед за глоба, след чието плащане фигурантът на бъдещото дело може да бъде освободен от присъствие в съда. 

Bild съобщава, че размерът на глобата, изчислен въз основа на тежестта на престъплението и нивото на доходите на обвиняемия, за Зверев е 480 000 евро. В рамките на две седмици тенисистът може да оспори заповедта. 

През 2020 г. Зверев вече беше обвинен в домашно насилие от друга своя бивша приятелка - Олга Шарипова. За разлика от Патеа, тя не се обърна към органите на реда, така че единственото разследване на нейните твърдения беше започнато от мъжката тенис асоциация (ATP) година след появата им. След 15 месеца то беше прекратено "поради липса на надеждни доказателства и показания на очевидци".