0

П еле, който почина на 82-годишна възраст вчера, имаше бурен личен живот с романтични връзки с различни жени. Той обичаше жените, ненавиждаше алкохола и цигарите.

Първият път, когато Пеле каза „Да“ беше на 26 години с Розмери Чолби (1966) и с нея той имаше три деца: Кели Кристина, Едсон и Дженифър. 16 години по-късно те се разведоха поради професиите си, отбеляза Пеле в своя документален филм.

Въпреки това упорити слухове свързваха раздялата с няколко забежки на звездата на Сантос с бразилски модели и актриси, заради които се стига до край на връзката.

Впоследствие стана ясно, че Пеле е имал връзка с домашната помощница Анисия Мачадо, от която също има дъщеря - Сандра Мансебо, която почина през 2006 г. от рак. 

Като необвързан, Пеле има още една дъщеря, но този път от журналистката Ленита Курц. „Честно казано, имал съм няколко афери, някои от които завършиха с деца, но разбрах за тях едва по-късно“, уверява той в документалния си филм.

Бракът, който промени живота му

През 1994 г. сватбените камбани бият отново и този път отново с Пеле като главен герой, за да запечата брака му с Асирия Лемос, психолог и изпълнител на религиозна музика. 

Двамата бяха женени 14 години и имаха близнаци - Селесте и Джошуа, отбелязва "Ас".

За да се появи и напълно да преобърне живота му японката Марсия Аоки, с която той остана свързан до смъртта си.

Известната бизнесдама, която е с 25 години по-млада от Пеле, е единствената съпруга, от която бразилецът няма деца. Двамата си казаха „да, през 2016 г. със стилна сватба в Сао Пауло.

Официално обаче не е известно кои са истинските наследници на богатството, оставено от тази легенда след смъртта му, въпреки че съпругата и децата му ще бъдат бенефициенти на това завещание.

Колко пари остави Краля?