0

Д елян Кючуков и Жаклин Михайлов бяха отличени с наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - "Люпи и Мичмана". 

Церемонията бе проведена за 16-и път в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски". 

Редакторът във вестник "Сега" Делян Кючуков бе награден за работата си в спортната журналистика за изминалата 2023-а година.

"Вълнувам се. Много мои познати смятат, че съм един безчувствен човек, но това много ме развълнува. 

За мен е голяма чест. Това се дължи също така на работата на моите колеги в 'Сега', както и на това, че никой и никога не ни е давал указания какво и как да пишем. Наистина съм благодарен", заяви след церемонията Делян Кючуков, преминал преди това през вестниците "Народен спорт", "Стандарт", "7 дни спорт".

Жаклин Михайлов, един от създателите на „Меридиан Спринт“/„Меридиан Мач“, днес „Мач Телеграф“, бе отличен от журито на "Люпи и Мичмана" с приз за цялостен принос към българската спортна журналистика.

Церемонията бе проведена в присъствието на зам.-министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, председателя на Съюза на българските журналисти (СБЖ) Снежана Тодорова и други.

"Тази година е олимпийска и се надявам да имате работа и позитивни новини", каза зам.-министър Дашева в обръщението си към спортните журналисти.

Източник: БТА