С ъдийската комисия към БФС ще има нов председател, стана ясно след първия Изпълком на футболната ни централа за 2022-а година. Става въпрос за бившия международен рефер Виктор Касай. Така за втори път БФС ще се довери на чужденец, след като преди години тази функция изпълняваше французинът Марк Бата.

Съдийската комисия към БФС ще има нов председател, стана ясно след първия Изпълком на футболната ни централа за 2022-а година. Става въпрос за бившия международен рефер Виктор Касай. Така за втори път БФС ще се довери на чужденец, след като преди години тази функция изпълняваше французинът Марк Бата.

"Последната му работа като шеф на съдиите е била в Русия, разкри Борислав Михайлов. - Ако всичко е точно, ще поеме утре (днес, б.р.) функциите си. Той ще живее и работи в България, за разлика от Марк Бата. Работил е и към УЕФА. Повечето федерации се спират на чужденци. Договорът му ще е за година и половина. Увеличаваме броя на младите съдии в България и тяхната квалификация. Съответно и на топ съдиите с повече мачове в топ първенствата. Към момента унгарецът идва със свой асистент, комисията остава в същия вид, за да може да има приемственост", допълни Михайлов.

Върхът в кариерата на Виктор Касай е финалът на Шампионската лига през 2011 година между „Барселона“ и „Манчестър Юнайтед“. Преди това свири и на финала на Олимпийските игри в Пекин през 2008.