0

С лед 11-часов полет от Южна Африка до Нидерландия, в колесника на самолета на летището в Амстердам е намерен пътник (без билет, разбира се), който по неведоми пътища е успял да оцелее.

Холандските власти са били изключително изненадани, когато са открили мъжа жив. В изявление служителите на граничния контрол уточняват, че става въпрос за "много необичаен случай", тъй като повечето подобни ситуации, при които някой пътува на такава височина и при толкова ниски температури, завършват със смърт.

Името, възрастта и националността на оцелелия гратисчия не са уточнени. Известно е само, че се е качил в колесника товарен самолет на Cargolux, пристигащ на летище Схипхол в Амстердам. Самолетът Boeing 747 е летял от Южна Африка и е кацал в Кения по време на полета. Не е известно и къде точно се е качил мъжът на самолета.

"При всички положения мъжът се чувства добре и е откаран в болница. Определено е много необичайно, че някой може да оцелее в студа на такава височина - много, много необичайно", казаха от местната полиция.